Ev, Bahçe & Ofis

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır?

 

Ev temizliğinin en hassasiyet gösterilen kısımlarından biri banyo temizliği. Banyo temizliğinin hijyen kurallarına uygun olması insan sağlığını doğrudan etkilediğinden, banyo temizliği nasıl yapılır konusunda püf noktalarını bilmekte fayda var.

Mikropların en çok bulaştığı yerlerden biri olan banyo temizliği nasıl olmalı konusundan bahsetmeden önce banyo temizliğinin gerekliliklerinden bahsetmekte fayda var. Hijyen konusunun en hassas olduğu yerlerden biri olan banyolarda sıcak ve nemli ortamda oluşan bakterileri önlemek önemlidir. Çoğumuz banyo temizliği nasıl olur sorusunun cevabının küvet, klozet ve lavabodan ibaret olduğu yanılgısına düşeriz ancak banyo temizliği nasıl yapılır sorusunun cevabı bu değildir. Paspas, duşa kabin, havlular, musluk, banyo içinde yer alan tüm gereçlerin de düzenli olarak temizliğinin yapılması gerekmektedir.

Banyo temizliği nasıl yapılır?

Evin temizliği haftalık ve hatta 15  günlük aralıklarla yapılsa da banyonun temizliğini çok daha sık yapmak önemlidir. Hele de kalabalık bir aileyseniz. Her ne kadar banyo temizliği kaç günde bir yapılmalı sorusunun spesifik bir cevabı olmasa da gün aşırı banyo temizliği yapmak hijyen açısında  önemlidir. Ancak banyo temizliğini de ikiye ayırmakta fayda var. Eğer banyo temizliğini ikiye ayırırsanız tuvalet banyo temizliği püf noktaları konusunda da refleksler kazanmış olursunuz. Her gün düzenli olarak klozetin ve lavabonun çamaşır suyu dökülerek temizlenmesi hem hijyen sağlayacaktır hem de daha kapsamlı temizlikler sırasında işinizin hızlıca bitmesine katkı sağlayacaktır.

Banyo temizliğine nereden başlanır konusu da banyonun büyüklüğüne ve temizlenme sıklığına göre değişebilecek bir konudur ancak hemen her odadaki temizliklerde olduğu gibi önce ortalıkta olan paspas, sepet, makyaj malzemeleri, saç kurutma makinesi, diş fırçaları gibi gereçlerin kaldırılması, lavabonun ve duşun ovulması ve daha sonra yerlerin silinmesi şeklinde yapılabilir.

Banyo temizliğinde hangi malzemeler kullanılır?

Hijyeni sağlamanın yanı sıra hijyeni uzun süre korumak ve banyo gibi kötü kokuların kolaylıkla oluşabileceği alanlarda güzel kokulara da sahip olmak oldukça önemli bir detay. Banyo temizliği için gerekli malzemeler arasında elbette yüzey temizleyiciler, çamaşır suları, kireç sökücüler, banyo fırçaları, temizleme telleri ve temizleme bezleri yer alıyor. Ancak banyodaki hangi bölgede hangi ürünün kullanılmasının daha uygun olduğu konusunda bilgi sahibi olmak hem yüzeylerin zarar görmemesi için önemlidir.

Aynalar ve cam yüzeyler nasıl temizlenir?

Banyoda en sık kirlenen yerlerden biri banyo aynalarıdır. Lavabodan sıçrayan suların kireçli olması, diş fırçalarken sıçrayan diş macunu kalıntıları ve tozun birleşimi ise birkaç günlük süreçte kirlenebilen bu yüzeyi temizlemek için cam temizleyicilerden faydalanabilir ve bu işlemi yaparken tıpkı araç camı temizler gibi gazeteden veya mikro fiber bezlerden faydalanabilirsiniz. Banyo temizliği nasıl yapılır konusunun ilk maddelerinden biri tozlu yüzeyleri temizlemek olabilir ki ayna ve cam yüzeyler de bunlardan biridir.

Küvet nasıl temizlenir?

Özellikle kireçli suların olduğu bölgelerde küvet ve dolayısı ile eğer küvette duşa kabin varsa duşa kabin de sıklıkla lekelenecektir. Banyo temizliği nasıl yapılmalı konusunun en hassasiyet gösterilmesi gereken yerlerinden biri küvettir çünkü birden fazla kişinin kullanması durumunda deri hastalıkları gibi bulaşmaya yönelik hastalıkların ve mantarın oluşumu için oldukça müsait bir zemindir. Küvet temizliğini banyo temizliği için özel üretilmiş yüzey temizleyicilerden faydalanarak yapabilir ve haftada iki defa çamaşır suyu ile temizleyebilirsiniz. Elbette küvet temizliği yaparken muslukları da unutmamak gerekiyor. Tıpkı lavaboda olduğu gibi küvet musluklarında da çelik yüzeyler için uygun olan bir temizleyici kullanmak gereklidir.

Banyo duşakabin nasıl temizlenir?

Küvet temizliği sırasında yapılması gereken temizliklerden biri de duşakabin temizliği. Banyo duşakabin nasıl temizlenir sorusunun cevabı her ne kadar aynadan farklı değil gibi görünse bile bu tamamen duşakabinin ne tür bir malzemeden yapıldığı ile ilgilidir. Plastikten üretilmiş bir duşakabinin temizlenmesi ile camdan üretilmiş bir duşakabinin temizlenmesi aynı olmayacaktır. Cam yüzeylerin çizilmeye müsait oluşları temizlik fırçalarını ve temizlik tellerini de dikkatli kullanmayı gerektiriyor. Duşakabin temizliği öncesinde yüzeye uygun, kireç sökücü özelliği olan bir temizleyici sıkmak ve tüm yüzeye yayılmasını sağlayarak üzerine biraz su tutarak beklemek ve daha sonra silerek durulamak uygun olacaktır.

Klozet temizliği nasıl yapılır?

Şüphesiz banyo temizliği nasıl yapılır konusunun en önemli maddelerinden biri klozet temizliği. Mikrop oluşumuna ve yayılmasına en müsait alan olan klozeti her gün düzenli temizlemek hijyen açısından oldukça kritik bir konu. Yalnızca klozette kullanılacak bir tuvalet fırçasının olması ve bu tuvalet fırçasının da düzenli olarak temizlenmesi gerekiyor. Klozet temizlerken çamaşır suyu veya çamaşır suyu bazlı ürünlerin kullanılması, leke oluşumu için de mikroplardan arınmak için de gereklidir. Banyo temizliği pratik bilgiler ve yöntemler arasında klozet temizliğinde diş bakımında kullanılan ürünlerin de oldukça etkili olduğu bilinmektedir.

Fayanslar nasıl temizlenir?

Çoğu banyo tavana kadar fayans kaplıdır ve bu da banyonun temizliğini kolaylaştıran detaylar arasında yer alıyor. Ancak banyo fayansları nasıl temizlenir konusunda başarılı olmanın yolunun da düzenli temizlik ve uygun ürünlerin kullanılmasından geçtiğini unutmamak gerekiyor. Banyo yüzeyinde ve fayans özellikle köşe bölümlerini temizlemek için özel üretilmiş fayans temizleyicilerden faydalanmak, uzun bir fırça ile tvana kadar olan alanı düzenli olarak temizlemek hijyeni sağlamanın etkili yollarından. Fayans denince akla hemen gelen banyo derzleri nasıl temizlenir konusunda da derz temizliğinde kullanılan çamaşır sulu katkılı ürünleri ve tel fırçalar ile harika sonuçlar elde edebilirsiniz.

Banyodaki paslı yüzeyler nasıl temizlenir?

Paslı yüzeyleri temizlemek çoğu zaman büyük uğraşlar gerektirebilir. Tabii, doğru formülü bilmiyorsanız. Şimdi paslanan bölgeye biraz tuz dökün ve bölgeyi çitileyerek temizleyin. Üzerine biraz da limon suyu sıkın. Bir gece böylece bekletin. Sabah bu bölgeyi suyla duruladığınızda kir ve pastan eser kalmamış olduğunu göreceksiniz.

 

 

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır? Fotograf / Resim

Banyo Temizliği Nasıl Yapılır? 2023 Video

Diğer Bütün Firma, Şubeleri Kamu Kurumları için Tıklayınız.

Bilgilendirici Yazılarımız İçin Tıklayınız.

Diğer Bütün Firma Sektörleri İçin Tıklayınız.

İlgili Aramalar:

Banyo en iyi ne temizler?
Banyo fayans temizliği nasıl yapılır?
Banyo kirleri nasıl temizlenir?
Banyo ve tuvalet ne ile temizlenir?
Klozet kaç günde bir temizlenmeli?
Banyo fayanslarını en güzel ne temizler?
Tuvalet banyo temizliği püf noktaları
Banyo temizliği püf noktaları
Banyo temizliği Malzemeleri
Duşakabin temizliği
Derinlemesine banyo temizliği
Kadir Ezildi Banyo Temizliği
Banyo temizliği için en iyi deterjan
Karbonat ve sirke ile banyo temizliği

İçeriği Düzenle

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

Tarayıcınızda Reklam Engelleyici algılandı. Lütfen Reklam engelleyiciyi izin vererek web sayfamızı ziyaret ediniz.